Wie ben ik?
Inmiddels ben ik 56 jaar, als ik voor het eerst een website gebruik om op het internet vindbaar te zijn. Dat is een hele stap, echter wel passend na de weg die ik in zelfontwikkeling heb afgelegd.
Wie ben ik?
Wie ben ik? Tja, dat is een vraag die me mijn leven lang al in meer of mindere mate bezighoudt. En wie zijn “zij”? Lijkt daar bijna onlosmakelijk mee verbonden. In verbinding worden processen in jezelf geraakt. Je voelt emoties, er ontstaat interactie, je wordt beoordeeld en anderen geven je een omschrijving van hoe ze je zien.
Ik ben geboren in een traditioneel gezin, was de derde en laatste van de kinderen. Ik doorliep de lagere school en de middelbare school zonder oponthoud. Dan komt het moment voor het kiezen van een beroepsopleiding; Wat wil ik? Wat denk ik te kunnen? Heb ik daar de juiste kwalificaties voor in huis? Hoe zijn de omstandigheden die gekoppeld zijn aan de studie?
Een belangrijk keuzemoment in een jong leven. Ik koos om HBO Verpleegkunde te doen. Dat leek aan te sluiten bij mijn interesse en mijn zachtaardige, zorgvuldige en ondernemende aard.
Tijdens stages bleek dat het hebben van een introvert karakter voor extra uitdagingen kon zorgen binnen een team. Er werd namelijk verwacht dat je veel vragen stelde, dat je mondig was. Aangezien ik het graag wilde, bovendien niet snel bij de pakken neerzit, heb ik het diploma in 1991 behaald.
Begonnen vanuit een werkplek in de 24-uurszorg waar ik eerst een tijd kon settelen. Vooral ook omdat tijdens de opleiding je steeds maar kort op een afdeling werkzaam was. Op langere termijn bleek het toch minder voldoening te geven, en ben ik een andere weg ingeslagen.
Ik begon aan de studie Gezondheidswetenschappen, richting Arbeid rehabilitatiewetenschap (geen diploma). Combineerde werk met studie, waarbij de inhoud van het werk niet de hoogste prioriteit had.
In deze lijn verliep mijn verdere carrière voor lange tijd, de omstandigheden bepaalden de prioriteit. Het voelde ook goed om me niet duurzaam vast te leggen op 1 werkplek. Daarnaast speelde ook mee dat ik niet door een sollicitatieprocedure kwam als ik solliciteerde op banen die me aanspraken, omdat mezelf verkopen niet mijn sterkste kant was.
Met de komst van een geadopteerde tweeling, ging ik ook de rol van moeder vervullen. Gelet op het gegeven dat deze twee intensieve ondersteuning nodig hadden, kwam carrière op een lager plan te staan.
Mijn werk had wel (vrijwel) altijd een link met de gezondheidszorg. Ik werkte op de huisartsenpost, in de verzuimbegeleiding, bij CIZ als indicatiesteller, als aanmeldfunctionaris binnen een zorginstelling voor jongeren met verstandelijke/psychiatrische/-verslavingsproblematiek, bij GGD bij de OGGZ.
In 2019 de stap gezet om ZZP-er te worden, voornamelijk omdat ik ook weer ging studeren.
Als zelfstandige kon ik zelf mijn agenda beheren en de inhoud van mijn werkzaamheden zelf vormgeven. Deze autonomie was erg belangrijk voor me.
Binnen de diverse eerdere werkplekken die ik bekleed heb was ik wel tegen een aantal kanten van mezelf aangelopen die het soms lastig voor me maakten, voornamelijk omdat ik niet goed uit de verf kwam.
Aan de studie voor lichaamsgerichte psychosociale therapie, sprak me aan dat het lichaam de weg naar herstel was. Meer ervaren, gebruik van tools en technieken, om helderheid te krijgen in wat er voor processen zich emotioneel en fysiek afspelen binnen een mens. Naast dat ik graag mijn kennis vergroot, was het in de eerste twee jaar ook een doel om jezelf beter te leren kennen, vanuit de aangeboden methodes. Ik heb er onwijs veel geleerd, meer begrip van het ontstaan van patronen, de uitwerking in het karakter en de valkuilen. Dankbaar ben ik voor alles wat ik geleerd en meegemaakt heb, maar ook dat ik dit mezelf gegund heb. Intussen ben ik zo enthousiast dat ik andere mensen ook wil gaan begeleiden en ondersteunen om meer te ontdekken wie je in de essentie bent en je meer vrij te kunnen bewegen in sociale context.
Van mezelf was ik al van jongs af aan graag in de natuur. Zeker nu ervaar ik nog altijd hoe fijn is het om tot rust te komen in de natuur, te aarden, je te verwonderen, weg uit de hectiek. In de laatste jaren ben ik meer in contact gekomen met het Sjamanisme, feitelijk is het heel vanzelfsprekend wat al generaties lang wordt overgedragen. Soms komt er binnen mijn werk wat wijsheden of tradities vanuit het Sjamanisme naar boven. Ik heb voor mijn website in elk geval gekozen voor mooie natuurfoto’s.
Kennisgebieden
Op een aantal vlakken binnen de wereld van de zorg heb ik uitgebreide kennis, al wil ik niet spreken over specialistische kennis. Algemene medische kennis, het leven met chronische ziekte, darmziekte, hechtingsproblematiek, multiproblematiek, introversie, vroegkinderlijk trauma.
Regelgeving rondom WLZ, PGB, WMO
Verzorging van mensen met verlamming, spasticiteit, stoma,
Begeleiding van kinderen met verstandelijke beperking, kinderen met lichamelijke beperking, Begeleiding bij autisme verwante stoornissen, begeleiding bij ADHD, NAH, PTSS.
En niet te vergeten mijn eigen autonome manier waarop ik in de wereld sta.
Locatie
Wilhelminasingel 42
5261 TM Vught
Tel: 0625098798
Email: info@estherbloemers.nl
KvK-nummer: 55145558
AGB-code: 41786030
Btw-ID: NL001764163B51
Beschikbaarheid
Afhankelijk van de dienst waar je me voor wil benaderen, heb ik gedurende mijn weekindeling ruimte voor je in mijn agenda. Voor therapie en coaching ben ik momenteel op dinsdag en vrijdag overdag beschikbaar. Massage afspraken kunnen eventueel ook op andere dagen en tijdstippen. Benieuwd op welke termijn je een afspraak met me kan maken, stuur me dan een mail. Of stuur me een bericht via Whatsapp. Ik reageer binnen 24 uur.
Afmelden
Ben je ziek of verhinderd, dan kun je je afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren door mij een mail te sturen: info@estherbloemers.nl.
Zeg je onze afspraak binnen 24 uur af, dan ben ik helaas genoodzaakt om de gereserveerde tijd in rekening te brengen.
Tarieven
Kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten is kosteloos. Overige tarieven staan vermeld op de pagina van de dienst die ik aanbied.
Vergoedingen
Lichaamsgerichte psychotherapie kan deels worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering met een dekking voor alternatieve en complementaire geneeswijzen. Check bij je zorgverzekeraar tot welk bedrag jij een vergoeding kunt krijgen.
Niet tevreden of een klacht?
Het is natuurlijk de bedoeling dat je tevreden bent over ons contact. Stel dat je andere verwachtingen hebt of ergens niet tevreden over bent, dan ga ik graag met je in gesprek, zodat we de kwestie snel kunnen oplossen.
In het geval we als therapeut en cliënt met elkaar in zee gegaan zijn, en er in het uiterste geval samen niet uitkomen, dan kun je via de beroepsvereniging een klachtenfunctionaris inschakelen. Hier lees je er meer over:
Klachten en geschillen | VBAG beroepsvereniging & platform